Výber moderného osvetlenia s úsporným efektom

Výber moderného osvetlenia s úsporným efektom

Ak sa pozrieme na dnešný trh s ovetlením, tak vidíme, ako klasické žiarovky z volfrámového vlákna postupne ustupujú do úzadia aj napriek tomu, že boli dlhé roky favoritom. Aká je teda príčina tohto ústupu?
·         Príčinou je nástup modernejšej technológie osvetlenia s úspornými vlastnosťami https://www.ledprodukt.sk/69-led-žiarovky-e27 .
svítící žárovka
Vravíme o led produktoch a teda metóde technicky vyspelejšieho osvetlenia, ktorá k žiareniu využíva úspornú diódu LED. Zatiaľ, čo rozžeravenie a následné žiarenie volfrámového vlákna spotrebovalo hriešne veľa elektriny, dióda led môže byť v prevádzke takmer nonstop a odber je minimálny. V tomto smere sa hodí poznamenať aj fakt, že aj v prípade neustáleho žiarenia nebudeme svedkami výpadkov ani drobných nedostatkov, pričom životnosť svetelných produktov led sa odhaduje až na 25 – 100 000 hodín žiarenia, teda ide o bezkonkurenčne dlhú životnosť popri minimálnej spotrebe.
·         Kvalita, jas a sýtosť osvetlenia sú pritom na skvelej úrovni a spomeňme takisto praktické vlastnosti s univerzálnymi možnosťami využitia.
světlo za žárovkou
Teda asi niet divu, že ak sa dnes nachádzate v situácii, v ktorej si chcete zariadiť osvetlenie, na trhu začínajú dominovať práve produkty led, respektíve stávajú sa novým favoritom a je tak pravdepodobné, že po nich siahnete i Vy. Preto si napíšme aspoň pár krátkych informácií, ktoré by Vám mohli pri výbere pomôcť.
Pri technológii LED sa stretneme s pojmom teplota svetla. Túto delíme na neutrálnu bielu (4000 – 4500 kelvinov), studenú bielu (5300 – 6500 kelvinov) a teplú bielu (2700 – 3300 kelvinov), pričom práve teplá má sfarbením najbližšie ku klasickej žiarovke (sfarbenie do žlta) a naopak studená predstavuje variant farby denného svetla. V prípade tohto moderného patentu tak máte na výber rôznofarebné svetlo a to môžete vybrať na základe účelového využitia alebo na základe vášho vkusu či nálady či prispôsobenia konkrétnym miestnostiam.

Comments are closed.