Toto sú rady odborníkov pre krásny a žiarivý úsmev

Toto sú rady odborníkov pre krásny a žiarivý úsmev

1. Nikdy nezabúdajte na zubnú niť
Používanie zubnej nite je niečo, čo by ste mali robiť každý deň. Bez ohľadu na to, akí skvelí si myslíte, že ste pri čistení vašich zubov, je takmer nemožné dostať sa do každej malej medzizubnej medzery. Pre dokonalé vyčistenie týchto priestorov sa preto odporúča používať dentálnu niť.

zubní hygiena

2. Odstráňte manuálnu zubnú kefu
Elektrická kefka na zuby umožňuje presnejšie a dôslednejšie čistenie. Pri manuálnej kefke ste prevažne naklonení na čistenie zubov smerom zhora nadol, čo vedie k zamedzeniu čistenia medzi zubami. Navyše, väčšina elektrických zubných kefiek má dvojminútový časovač, aby ste si boli istí, že ich čistíte dostatočne dlhý čas.

3. Používajte ústnu vodu
Aj keď to samozrejme nie je náhrada za čistenie zubov, používanie ústnej vody vám pomôže udržať si zdravie ústnej dutiny. Antibakteriálna ústna voda tiež môže pomôcť pri zápachu z úst a niektorých menších ústnych problémoch. Popozerajte sa po takej vode, ktorá obsahuje fluorid, pretože tá vám pomáha chrániť zuby.

4. Buďte opatrní, aké domáce výrobky na bielenie zubov používate
Existuje niekoľko domácich receptov, ako citrón, jahody či sóda bikarbóna, ktoré pomáhajú vybieliť vaše zuby, na druhej strane však poškodzujú sklovinu. Podľa odborníkov musí byť aktívna zložka prítomná, aby bielenie zubov naozaj fungovalo. Zverte radšej túto procedúru zubným lekárom. Výsledok bude stáť za to.

5. Pamätajte, že niektoré potraviny a nápoje spôsobujú žltnutie zubov
Čaj, káva, červené víno a šumivé nápoje s množstvom cukru patria medzi najhorších vinníkov. Čokoľvek, čo má tmavú farbu, pravdepodobne spôsobí škvrny na vašich zuboch. Kukurica a kari sú ďalšími vinníkmi. Ak chcete mať krásne, biele zuby, obmedzte konzumáciu spomenutých potravín.

kartáček

6. Nestláčajte citrón do nápojov
Zatiaľ čo ste si vždy mysleli, že pomáhate zdraviu tým, že vložíte plátok citróna do vody, skutočnosť je opačná. Citróny poškodzujú povrch vašich zubov, preto to s nimi rozhodne nepreháňajte.
 

Comments are closed.